FELHÍVÁS

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba történő beíratásra

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a 2024/2025. tanévre történő általános iskolai beíratásra az alábbi időpontokban kerül sor:

2024. április 18. (csütörtök) 8.00 órától 18.00 óráig, 2024. április 19. (péntek) 8.00 órától 16.00 óráig.

Tanköteles korú gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti körzetes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

Az első évfolyamra történő beíratáskor be kell mutatni:  

a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat (születési anyakönyvi kivonatát, személyazonosító igazolványát, lakcímkártyát és TAJ kártyát),  

a nyilatkozatot a törvényes képviseletről, valamint a szülő(k) személyazonosító igazolványát,  

sajátos nevelési igényről vagy beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségről szóló szakértői véleményt (amennyiben releváns).  

A szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését.

A szülőknek/törvényes képviselőknek lehetősége nyílik előzetesen beküldeni gyermekei adatait a tanulmányi rendszer e-ügyintézési moduljának on-line beiratkozási szolgáltatásán keresztül:

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap    

A beiratkozás napján a megjelenés kötelező, ekkor történik meg a hivatalos okmányon lévő adatok ellenőrzése és a kötelező dokumentumok benyújtása.

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni. A felülbírálati kérelmet a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója részére kell címezni, és az elutasító határozatot kiadó intézmény igazgatójához kell benyújtani. A tanköteles tanuló tanulmányainak külföldön történő folytatását a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC tv. 91. § (2) bekezdése alapján – a tanköteles nyilvántartása céljából – be kell jelenteni az Oktatási Hivatalnak.                                                                                                        Vereckei Judit                                                                                                  tankerületi igazgató

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*